Istražite prirodne lepote Kopaonika

Posted by: lans_admin фебруар 22, 2023 Нема коментара

Planina je sjajan izbor za beg sa vrelog, gradskog asfalta i istraživanje svih prirodnih lepota koje nudi nacionalni park Kopaonik. Lans Resort, smešten je u podnožju Kopaonika, u naselju Brzeće.

U ovom mestu nalaze se sportski tereni, škola jahanja, panoramska vožnja gondolom, vožnja kvadovima, avantura park, kao i još mnoštvo interesantnih aktivnosti, kako za decu tako i za odrasle.

Odmor ispunjen hedonizmom, adrenalinom i uživanjem

Gde ćete stvoriti lepše uspomene nego na porodičnom odmoru i to na čistom, planinskom vazduhu? Pored svih aktivnost koje Brzeće nudi, boravak na planini u letnjem periodu omogućava vam upoznavanje sa lokalnom kulturom i istorijom ovog mesta. Leto na planini idealno je za one koji žele da se opuste i uživaju u domaćinskoj atmosferi. Prirodne lepote u neposrednom okruženju Kopaonika priuštiće vam nezaboravno iskustvo.

Ne propustite priliku da tokom vaše posete Kopaoniku uživate u izletima na zadivljujuća mesta kao što su Semeteško jezero, Markove stene, i mnogobrojni manastiri. Semeteško jezero je neobična atrakcija koja se nalazi u podnožju planine Kopaonik. Misteriozno jezero koje nudi mogućnost vožnje po takozvanim “plutajućim“ ostrvcima. U izgrađenim etno-objektima, svake godine u avgustu organizuje se sabor poznatiji kao Ilinski dani. Leto je savršeno vreme za obilazak ove prirodne atrakcije.

Markove stene predstavljaju pešačku stazu, oivičenu kamenjem, koja vodi do uređenog dela od naslaganih stena, visine od 10 metara. Doživite nesvakidašnje iskustvo, tokom sunčanih dana koji su najprijatniji na planini.

Pešačke ture su jedan od načina da kvalitetno ispunite vaše vreme. Ostanite aktivni u odmarajućem, prirodnom okruženju. Šetnja je izuzetno korisna za fizičko i mentalno zdravlje čoveka. Jedan od najboljih načina da upoznate i doživite Kopaonik i planinu jesu upravo pešačke ture. Možete se uputiti u sopstvenoj režiji ili ukoliko želite, možete zatražiti i stručnog vodiča. Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik organizuje po jednu pešačku turu skoro svakog dana. U ponudi su sledeće pešačke staze: Nebeske stolice, Metođe, Jelovarnik, Treska, Markov kamen i mnoge druge.

Brojne aktivnosti tokom cele godine

Za sve skijaše i snoubordere koji sa nestrpljenjem iščekuju hladno i snežno doba godine, nudi se mogućnost uživanja u zimskim sportovima i tokom leta. Uz žičaru Krst, na već postojećoj stazi, napravljena je veštačka staza, dugačka 900 metara, koja pruža mogućnost skijanja u bilo koje doba godine.

Planinski biciklizam popularan je vid rekreacije širom sveta. Podrazumeva vožnju posebno dizajniranih bicikala po specijalnim stazama sa raznim preprekama koje je potrebno savladati. Sjajan izbor za avanturistički duh i dinamičan odmor. Prvi BIKE park u Srbiji, izgrađen je upravo na Kopaoniku 2012. godine.

Možda i jedna od najinteresantnijih atrakcija za posetioce u okruženju Kopaonika jeste brzi spust kroz šumu i planinske predele, pomoću boba na šinama. Savršen izbor kako za mlađu, tako i za stariju populaciju. Bezbednost i zabava su zagarantovani.

Pored svih aktivnosti i prirodnih lepota koje smo izdvojili za vas, navešćemo još par aktivnosti na koje vas podstičemo iz sveg srca, ali nećemo detaljisati. Dakle, na raspolaganju su vam i panoramska vožnja žičarom, ZIP line, jahanje konja kao i vožnja kvadovima. Usrećite dete u vama i vašu decu nezaboravnim letnjim iskustvom na planini.

Adrenalina i prirode nikad dosta. Dok upijate sunce na terasi, sa pogledom na planinske vrhove, prikupićete energiju i motivaciju za naredne avanture koje vam predstoje po povratku u realnost.