Lans Resort: Skriveni dragulj u srcu Brzeća na Kopaoniku

Posted by: lans_admin фебруар 22, 2023 Нема коментара

Kompleks je smešten u naselju Brzeće, na svega 15km od centra Kopaonika, u mirnom okruženju bogatim prirodnim lepotama, dok u sklopu samog LANS Resort-a imate mogućnost korišćenja spa centra, restorana, bazena i teretane. Možete se u potpunost prepustiti uživanju i odmoru, dok će se sadržaj sam nametati. Vaše je samo da odaberete današnje aktivnosti. Idealno je mesto za porodični boravak sa decom ili bez dece, takođe je sjajan izbor i za osobe sa zdravstvenim tegobama.

Apartmani su luksuzno uređeni i opremljeni svime što je potrebno za ugodan boravak, uključujući bežični internet, TV i zasebno kupatilo. Restoran i bar nude raznovrsnu hranu i piće, kao i tradicionalne specijalitete iz regiona. U neposrednoj blizini kompleksa nalazi se mini skijaška staza koja je idealna za decu i njihove prve, skijaške korake.

Savršen porodični odmor u prirodi

Prirodne lepote, poput vodopada Jelovarnik, u neposrednoj blizini LANS Resort-a osvojiće vas već na prvi pogled. Velelepna prirodna atrakcija, smeštena je usred guste šume koja obezbeđuje debeli hlad koji ćete poželeti tokom sunčanih, letnjih dana. Vodopad Jelovarnik predstavlja drugi najviši vodopad u Srbiji, sa svojom visinom koja iznosi 71m. Nalazi se na dva i po kilometra istočno od Pančićevog vrha, a na osam kilometara od LANS Resort-a, u Brzeću.

Bez obzira što se radi o mirnom i malom mestu u podnožju Kopaonika, dostupne su vam i pošta, ambulanta, prodavnica, kao i policijska stanica. Zavidna lokacija kompleksa prisvojiće vas svojom funkcionalnošću i bezbednošću u svakom trenutku.

Za ljubitelje zimskih sportova, u sklopu odmarališta nalazi se i ski servis i ski renta, a restoran sa domaćom kuhinjom nalazi se u neposrednoj blizini. Dajte sebi oduška i uživajte u domaćoj atmosferi okruženi planinskim vrhovima.

Gondola Brzeće koja vas izvodi na sam vrh ski staza nalazi se na nekoliko minuta udaljenosti od samog smeštaja. Osim gondole koja vam je nadohvat ruke, tu je i mini skijaška staza, idealna za decu i sve početnike u skijanju, a upravo to je jedna od glavnih karakteristika koja ovo mesto čini idealnim za porodični boravak i odmor.

U neposrednoj blizini od mesta Brzeće, gde je smešten LANS Resort nalazi se i Svetilište Metođe koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Reč je o maloj crkvi, smeštenoj u steni. Iz kanjona, preko brda i prevoja, strmim kozjim stazicama možete stići pod samu liticu, skrivenu u gustišu. U donjem delu je mala pećina, a u pećini svetilište. Crkva je nastala u tursko vreme, a upravo tu su se ljudi i skrivali od Turaka i napravili malu crkvu u samoj litici. Posvećena je svetom Metodiju, episkopu grada Patre Likijske. Ne propustite priliku da obiđete ovo mesto koje iza sebe ima vrlo inspirativnu i neobičnu priču.

Prirodno, mirno i prelepo okruženje kompleksa probudiće u vama radoznalost, jer ćete odavde vrlo brzo stići i do Lukovske banje, spomenika Mramoru i još mnogo drugih prirodnih lepota. Tokom obilaženja svih pomenutih znamenitosti, usput ćete naići na mnoga izvorišta, vrelo reke Toplice ili vodenice koje su u funkciji već preko 100 godina.

Bilo da je zimski ili letnji period, nepogrešivo mesto za predah su obližnji restorani domaće kuhinje, nadaleko poznati po izvrsnim i autentičnim kopaoničkim specijalitetima.

Lans Resort je mesto gde ćete se uvek vraćati sa osmehom na licu, jer pored uživanja u prelepom okruženju planine, dobijate i komfor moderne turističke industrije.